HomeTechnical Support » PrintBoss ACH

Processing Automated Clearing House Payments

Troubleshooting ACH Payee List Messages in this topic - RSS

email submissions
Administrator
Posts: 173


3/12/2015
email submissions
Administrator
Posts: 173
Sent: Wednesday, March 11, 2015 3:08 PM
To: Paula Manker
Cc: 'Technical Support'
Subject: RE: ACH payments
Thanks, Tech Suport helped me track down the errant vendor whose payee field was truncated and didn’t match the information coming from Sage 300 ERP.

Regards,
edited by Nancy on 3/12/2015
0 link
paula
Administrator
Posts: 208


3/12/2015
paula
Administrator
Posts: 208
From: Paula Manker [mailto:paula@wellspringsoftware.com]
Sent: Wednesday, March 11, 2015 3:04 PM

One of the most common issues is matching the Payee Name or ID, depending on the ‘match’ setting under Options/Configuration/Internal tab in PrintBoss. We find clients sometimes edit the recipient name or change the Payee ID and it no longer matches the Payee List. Or these fields are moved on the crystal report and fall out of the assignment area.

Whether the client is matching on the Payee Name of Payee ID, they need to have an exact match. If matching on the Payee Name, compare the DocRecip entry in the work file to the Payee field in the Payee List. If matching on the Payee ID, compare the PAYEEID field in the work file to the Payee ID in the Payee List. The PAYEEID is the last field in the work file. Standard Mode matches on both the Payee (name) and the Payee ID.

If this still does not work, please give us a call so we can help troubleshoot.
0 link
email submissions
Administrator
Posts: 173


3/12/2015
email submissions
Administrator
Posts: 173
To: Technical Support

Thanks, but the vendor is active and is marked with ACH. Any other suggestions?
Regards,
0 link
Nancy
Administrator
Posts: 741


3/12/2015
Nancy
Administrator
Posts: 741
From: Technical Support [mailto:Support@WellspringSoftware.com]
Sent: Tuesday, March 10, 2015 2:46 PM

The Active setting is on the Payee List record. Go to Edit, Payee list. Choose the list and click on Editor. Then choose the payee record as shown below:
0 link
email submissions
Administrator
Posts: 173


3/12/2015
email submissions
Administrator
Posts: 173
Sent: Tuesday, March 10, 2015 1:03 PM
To: support@wellspringsoftware.com

Hello .. I’m using Print Boss at a client site to create an ACH file, and a positive pay file. This is working flawlessly, until a few weeks ago, when one of the ACH people on the payee list stopped getting an ACH and began receiving a regular check. Can you point me a direction to troubleshoot the issue? I’ve looked at the vendor email and vendor name ..
Regards,
0 link






Powered by Jitbit Forum 8.3.8.0 © 2006-2013 Jitbit Software